Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Παρατείνει για έναν χρόνο τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα
[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Παρατείνει για έναν χρόνο τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα

[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Παρατείνει για έναν χρόνο τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Την απόφασή τους να παρατείνουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα μέχρι τον Νοέμβριο 2019, ανακοίνωσαν σήμερα οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να υποχρεώσουν τον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, να σεβαστεί το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Η Ε.Ε. είχε επιβάλει στις 14 Νοεμβρίου 2017 εμπάργκο στα όπλα και τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερικές επιχειρήσεις καταστολής και είχε συμπληρώσει αυτό το μέτρο με μια μαύρη λίστα αξιωματούχων του καθεστώτος που δεν μπορούν να πάρουν άδεια εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία εντός ευρωπαϊκού εδάφους έχουν παγώσει.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 18 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες και ο δεύτερος στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος PSUV Ντιοσντάο Καμπέγιο.

«Τα μέτρα αυτά παρατείνονται μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τα 28 μέλη της ΕΕ και στην οποία επισημαίνεται πως έχουν διαμορφωθεί με τρόπο «ώστε να μην βλάπτουν τον πληθυσμό της Βενεζουέλας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Έχουν στόχο να ενθαρρύνουν δημοκρατικές λύσεις για να φέρουν πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να της επιτρέψουν να απαντήσει στις επείγουσες ανάγκες του πληθυσμού», υπογραμμίζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!