Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε. – Ιαπωνία: Χτίζουν «γέφυρες»- αντίβαρο στον νέο Δρόμο του Μεταξιού
[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε. – Ιαπωνία: Χτίζουν «γέφυρες»- αντίβαρο στον νέο Δρόμο του Μεταξιού

[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε. – Ιαπωνία: Χτίζουν «γέφυρες»- αντίβαρο στον νέο Δρόμο του Μεταξιού

Της Νατάσας Στασινού
[email protected]

Μετά την μεγάλη συμφωνία απελεύθερωσης του εμπορίου, που υπέγραψαν το 2018 και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Φεβρουάριο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία ενώνουν τώρα δυνάμεις και στο μέτωπο των υποδομών. Θα συντονίσουν τις προσπάθειές τους και θα προωθήσουν από κοινού έργα στις μεταφορές, την ενέργεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμο, που θα δημιουργούν γέφυρες ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Πρόκειται για ένα βήμα, που προσφέρει μία εναλλακτική σε ανάλογες κινεζικές πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζονται με έντονη καχυποψία τόσο στη Δύση όσο και στο Τόκιο.

Η νέα συμφωνία, που υπεγράφη από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημοποιεί την εμπλοκή της Ιαπωνίας σε ένα νέο σχέδιο «συνδεσιμότητας» της Ε.Ε. με την Ασία, το οποίο και θα στηριχθεί με 60 δισ. ευρώ από ταμείο εγγυήσεων της Ένωσης, αλλά και κεφάλαια αναπτυξιακών τραπεζών και ιδιωτών.

Από το 2013 η Κίνα έχει προωθήσει κατασκευαστικά project σε περισσότερες από 60 χώρες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Μία Ζώνη- Ένας Δρόμος, που είναι γνωστή και ως νέος Δρόμος του Μεταξιού. Πρόκειται για project, που δημιουργούν ένα δίκτυο επίγειων και θαλάσσιων διαδρομών, που συνδέει την Νοτιανατολική Ασία, την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!