Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Φορητότητα on line υπηρεσιών για ταξιδιώτες
[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Φορητότητα on line υπηρεσιών για ταξιδιώτες

[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Φορητότητα on line υπηρεσιών για ταξιδιώτες

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Από το τρίτο τρίμηνο του 2018 οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα μπορούν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της Ε.Ε. τις υπηρεσίες on line που πληρώνουν στις χώρες, όπως κινηματογραφικές ταινίες, αθλητικές μεταδόσεις, μουσική, ηλεκτρονικά βιβλία και παιγνίδια.

Το Συμβούλιο μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο με την Ευρωβουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας συναπόφασης, ενέκρινε οριστικά τον νέο κανονισμό. Είχε προηγηθεί ανάλογη έγκριση και από την ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την κατάργηση των τελών περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της ψηφιακής ενιαίας αγοράς.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, ενθαρρύνοντας την καινοτομία στον τομέα των επιγραμμικών υπηρεσιών, προσελκύοντας περισσότερους καταναλωτές. Ένας από τους στόχους της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά είναι να δημιουργηθεί μια πραγματικά εσωτερική αγορά ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών.

Η νέα νομοθεσία θα εφαρμοστεί σε όλες τις υπηρεσίες επιγραμμικού περιεχομένου που παρέχονται έναντι χρηματικού αντιτίμου. Στον κανονισμό θα μπορούν να ενταχθούν και οι ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως αυτές που παρέχουν ορισμένοι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, εφόσον επαληθεύουν τη χώρα κατοικίας των συνδρομητών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!