Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ε.Ε. επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα λόγω βασανιστηρίων
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ε.Ε. επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα λόγω βασανιστηρίων

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ε.Ε. επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Βενεζουέλα λόγω βασανιστηρίων

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Βενεζουέλα έστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κυρώσεις, εάν η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δεν ορίσει το συντομότερο δυνατό χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, ενόσω η χώρα βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην οικονομική κρίση.

Η Ε.Ε προχωράει σήμερα σε νέες κυρώσεις σε ακόμη επτά ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Βενεζουελάνου προέδρου. Συνολικά, έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις θεωρήσεων εισόδου και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην Ε.Ε. σε 25 αξιωματούχους της χώρας.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τέσσερις από τους Βενεζουελάνους αξιωματούχους στους οποίους επιβλήκαν κυρώσεις συνδέονται με τον θάνατο του υποπλοιάρχου Ραφαέλ Ακόστα, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο, ενώ βρισκόταν υπό στρατιωτική κράτηση. Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου.

Η Ουάσιγκτον καλεί την Ε.Ε. να τηρήσει σκληρότερη στάση έναντι του Μαδούρο, τον οποίο η Γαλλία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής κατηγορούν ότι διοικεί απολυταρχικά καθώς φουντώνει η πολιτική και οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα.

Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικο πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον μοναδικό που εκτιμούν ότι μπορεί να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα. Η ευρωπαϊκή διπλωματία ωστόσο επικεντρώνεται στις προσπάθειες διαπραγμάτευσης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην κρίση μέσω νέων προεδρικών εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!