Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Ε.Ε. ενσωματώνει την Ελβετία στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα έως το 2019
[Η Ναυτεμπορική]: Η Ε.Ε. ενσωματώνει την Ελβετία στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα έως το 2019

[Η Ναυτεμπορική]: Η Ε.Ε. ενσωματώνει την Ελβετία στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα έως το 2019

Για πρώτη φορά, η ΕΕ συνδέει τη κοινοτική αγορά άνθρακα, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, με την αγορά μιας τρίτης χώρας, αν και η Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν συμμετείχαν στο ΣΕΔΕ από την ίδρυσή του. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελβετία θα συνδέσουν τις αγορές εμπορίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2019, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Το Σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου (ΣΕΔΕ) εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 ως βασικό εργαλείο της ΕΕ για τη μείωση των βιομηχανικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Το ΣΕΔΕ θέτει ανώτατα όρια ή περιορισμούς επί της συνολικής ποσότητας ορισμένων αερίων του θερμοκηπίου που μπορούν να εκπέμπονται εντός του συστήματος από εργοστάσια, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες εγκαταστάσεις. Το ανώτατο όριο μειώνεται με την πάροδο του χρόνου ούτως ώστε να μειωθούν οι συνολικές εκπομπές. Το σύστημα επιτρέπει την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών προκειμένου οι συνολικές εκπομπές των εγκαταστάσεων και των φορέων εκμετάλλευσης αεροσκαφών να παραμένουν εντός του ανώτατου ορίου και να μπορούν να λαμβάνονται μέτρα του ελάχιστου δυνατού κόστους για τη μείωση των εκπομπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!