Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Σε αναζήτηση «κοινής οδού» για τη διεύρυνση στα δυτικά Βαλκάνια
[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Σε αναζήτηση «κοινής οδού» για τη διεύρυνση στα δυτικά Βαλκάνια

[Η Ναυτεμπορική]: Ε.Ε.: Σε αναζήτηση «κοινής οδού» για τη διεύρυνση στα δυτικά Βαλκάνια

«Ζήτημα στρατηγικής σημασίας για την αξιοπιστία της Ε.Ε.» χαρακτήρισε τη διεύρυνση στα δυτικά Βαλκάνια Ευρωπαίος ανώτατος αξιωματούχος, εν όψει της Συνόδου Κορυφής κατά την οποία θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θεωρεί πως η μη έναρξη των συνομιλιών θα ήταν «σοβαρό λάθος». Ο αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε πως η άρνηση της Γαλλία είναι σταθερή μέχρι τώρα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν «μία κοινή οδό προς τα εμπρός».

Μετά τη μη απόφαση σε επίπεδο υπουργών για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν το θέμα με σκοπό να βρουν τις κατάλληλες διατυπώσεις για τα τελικά συμπεράσματα, προκειμένου να μην καμφθεί το ηθικό των δύο χωρών.

Την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, αναγνωρίζοντας πάντως πως οι δύο χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!