Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: E.E.: Άλμα 121% στις εισαγωγές αμερικανικής σόγιας- τι σημαίνει για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: E.E.: Άλμα 121% στις εισαγωγές αμερικανικής σόγιας- τι σημαίνει για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: E.E.: Άλμα 121% στις εισαγωγές αμερικανικής σόγιας- τι σημαίνει για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν κατά την τελευταία περίοδο εμπορίας οι εισαγωγές σπόρων σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αποτέλεσμα είναι οι ΗΠΑ να να συνιστούν τον κορυφαίο, με διαφορά, προμηθευτή της Ένωσης στην αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος, που είναι καθοριστικής σημασίας για τον αμερικανικό αγροτικό τομέα.

Η αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς την Ε.Ε. ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της κοινής δήλωσης, που είχαν εκδώσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι δύο πλευρές κήρυξαν εμπορική ανακωχή. Είναι δε βέβαιο πως τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν ως ισχυρό χαρτί από την ευρωπαϊκή πλευρά στις διαπραγματεύσεις που δεν έχουν αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά με προειδοποιήσεις για δασμούς και αντίποινα.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εισαγωγές σπόρων σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 121 % κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας (Ιούλιος 2018 – μέσα Απριλίου 2019), σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι ΗΠΑ σήμερα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής σπόρων σόγιας της Ευρώπης, κατέχοντας μερίδιο 72 % των εισαγωγών στην ΕΕ. Αντιστρόφως, η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος προορισμός των εξαγωγών σπόρων σόγιας των ΗΠΑ (22 %), μπροστά από την Κίνα (18 %) και το Μεξικό (9 %).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!