Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: DW: Πολιτικός σεισμός στο Βερολίνο- τρίζει η καρέκλα της Νάλες
[Η Ναυτεμπορική]: DW: Πολιτικός σεισμός στο Βερολίνο- τρίζει η καρέκλα της Νάλες

[Η Ναυτεμπορική]: DW: Πολιτικός σεισμός στο Βερολίνο- τρίζει η καρέκλα της Νάλες

Ποτέ μέχρι σήμερα ευρωεκλογές δεν είχαν τέτοια σημασία. Και ουδέποτε είχαν τόσο μεγάλη επιρροή στην γερμανική εσωτερική πολιτική. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο πολιτικός σεισμός που προέβλεψαν οι δημοσκοπήσεις είναι πλέον εδώ με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, αλλά και την πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες.

Για την πρόεδρο της Χριστιανικής Ένωσης Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ είναι η πρώτη εκλογική βραδιά, αφότου πήρε τη σκυτάλη της προεδρίας από την Άγκελα Μέρκελ. Είναι η πρώτη φορά που οι γερμανοί συντηρητικοί πέφτουν κάτω από το όριο του 30% σε παγγερμανικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι όρισαν ως υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν τον πολλά υποσχόμενο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τρίζει η καρέκλα της Αντρέα Νάλες

Πολύ χειρότερα είναι βέβαια η κατάσταση για τους Σοσιαλδημοκράτες και την πρόεδρό τους Αντρέα Νάλες. Το SPD κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με εκλογικό ποσοστό κάτω του 20%. Και σαν μην έφθαναν όλα αυτά οι Σοσιαλδημοκράτες δείχνουν να χάνουν την πρωτιά, που διατηρούν εδώ και 73 χρόνια, στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Βρέμης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Δεν αποκλείεται συνεπώς να δούμε την Αντρέα Νάλες να αποχωρεί και τη θέση της να αναλαμβάνουν είτε ο πρώην υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς είτε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Άχιμ Ποστ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Πράσινοι έρχονται δεύτερο κόμμα σε παγγερμανικές εκλογές καταφέρνοντας να διπλασιάσουν το ποσοστό τους από τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!