Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: DW: Αγνοείται η διακεκριμένη πριγκίπισσα της Σ. Αραβίας Μπασμά μπιν Σαούντ
[Η Ναυτεμπορική]: DW: Αγνοείται η διακεκριμένη πριγκίπισσα της Σ. Αραβίας Μπασμά μπιν Σαούντ

[Η Ναυτεμπορική]: DW: Αγνοείται η διακεκριμένη πριγκίπισσα της Σ. Αραβίας Μπασμά μπιν Σαούντ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ριάντ έχει τεθεί η πριγκίπισσα Μπασμά μπιν Σαούντ, έξεχουσα προσωπικότητα της χώρας και ευρέως γνωστή για τη δράση της στην προάσπιση της συνταγματικής αναθεώρησης και άλλων ανθρωπιστικών ζητημάτων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Deutsche Welle.

Πηγή, η οποία πρόσκειται στην πριγκίπισσα, και για ευνόητους λόγους δεν θέλει να κατονομαστεί, δήλωσε στην Deutsche Welle ότι παρόλο που η οικογένεια είχε έρθει σε επαφή με το βασίλειο, η πριγκίπισσα Μπασμά δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά επειδή παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της.

Η πριγκίπισσα φέρεται να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της, χωρίς ωστόσο να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό σε μία σειρά από ανάλογες υποθέσεις, τις οποίες αναφέρουν επικριτές του βασιλείου προκαλώντας την οργή του ντε φάκτο ηγέτη πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα πάντα με της πηγές της Deutsche Welle, η προγκίπισσα τέθηκε υπό κράτηση τον Μάρτιο με την υποψία ότι προσπάθησε να διαφύγει μαζί με την ενήλικη κόρη της, αφότου επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ελβετία για λόγους υγείας. Έκτοτε, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι αρχές της χώρας δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά τους για πληροφορίες.

Έγγραφα, τα οποία έχει στη διάθεσή της η Deutsche Welle, αποδεικνύουν ότι η πριγκίπισσα είχε άδεια να φύγει από την Τζέντα στις 18 Δεκεμβρίου, πέρσι, μαζί με την κόρη της, προκειμένου να υποβληθεί σε άμεση θεραπεία που συνιστούσε ο Ελβετός γιατρός της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!