Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Drone ικανό να πλήττει στόχους εκτός συνόρων παρουσίασε το Ιράν
[Η Ναυτεμπορική]: Drone ικανό να πλήττει στόχους εκτός συνόρων παρουσίασε το Ιράν

[Η Ναυτεμπορική]: Drone ικανό να πλήττει στόχους εκτός συνόρων παρουσίασε το Ιράν

Το Ιράν παρουσίασε σήμερα ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, διαβεβαιώνοντας ότι είναι σε θέση να πλήξει στόχους και πέραν των συνόρων της χώρας.

Το «Kian», όπως ονομάζεται, σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε από ειδικούς της αεροπορίας μέσα σε έναν χρόνο, ανέφερε ο επικεφαλής των δυνάμεων άμυνας της πολεμικής αεροπορίας, στρατηγός Αλιρεζά Σαμπανί-Φαρντ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί «αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης και πτήσεις για αποστολές ακριβείας». Μπορεί να πετάει σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων και «να βρίσκει τον στόχο του με ακρίβεια» και «είναι ικανό να στοχεύει στόχους εκτός των συνόρων της χώρας και να διασφαλίζει την αεροπορική άμυνα σε εχθρικά εδάφη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα ιρανικά τηλεοπτικά κανάλια, το «Kian» μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορα είδη πυρομαχικών και να πετάει σε ύψος 5.000 μέτρων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον κλιμακώνεται, μετά τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τον Μάιο και τον Ιούνιο η κρίση κορυφώθηκε με αφορμή επιθέσεις εναντίον πλοίων στην περιοχή του Κόλπου. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (αμερικανικό, σύμφωνα με την Τεχεράνη) καταρρίφθηκε από το Ιράν, ενώ ένα άλλο καταστράφηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!