Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δράσεις ΕΟΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού
[Η Ναυτεμπορική]: Δράσεις ΕΟΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού

[Η Ναυτεμπορική]: Δράσεις ΕΟΔΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού

Διήμερο δράσεων, στις 13 και 14 Φεβρουαρίου, συντονίζει ο ΕΟΔΥ με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη χρήση προφυλακτικού.

Το Τμήμα Παρεμβάσεων στην Κοινότητα πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης που περιλαμβάνει:

  1. Εξέταση rapid test για τον HIV με συμβουλευτική πριν και μετά, μέσω της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ στην περιοχή Γκάζι- Μετρό Κεραμικός από τις 15:30 έως και 22:30 στις 13 Φεβρουαρίου.
  2. Οργάνωση σύντομων εργαστηρίων στους χώρους του SIMIOplus σχετικά με την ασφαλή χρήση του προφυλακτικού και προβολή ενημερωτικού slideshow στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.
  3. Πρόγραμμα δρόμου σε café/bar στο γενικό πληθυσμό στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Το Τμήμα Παρεμβάσεων στη Κοινότητα του ΕΟΔΥ δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης, με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, σχετικά με νοσήματα καθώς και την αναγνώριση των επικίνδυνων συμπεριφορών και ιδιαιτέρων παραγόντων που προσδιορίζουν τη μετάδοση του HIV/AIDS και Σ.Μ.Ν, τη γρηγορότερη διάγνωση αυτών, τα μέσα πρόληψης, την ατομική ευθύνη και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού, ώστε να είναι κοινά αποδεκτές και αποτελεσματικές σε όλο το φάσμα των κοινωνικών ομάδων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού, στις 13η Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε ως μια ημερομηνία ορόσημο στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να κάνει «συνείδηση όλων μας» τη χρήση προφυλακτικών, ως μέσο ατομικής ευθύνης και κοινωνικής συμπεριφοράς, για την πρόληψη κάθε παρενέργειας σχετικής με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!