Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Με δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ, Μαυροβούνιο τιμά η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον 
[Η Ναυτεμπορική]: Με δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ, Μαυροβούνιο τιμά η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον 

[Η Ναυτεμπορική]: Με δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ, Μαυροβούνιο τιμά η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον 

Με τρεις δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ και Μαυροβούνιο τιμά η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η οποία γιορτάζεται σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η Energean, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου προχωρεί σε καθαρισμό της παραλίας της περιοχής Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού Νέστου στο Βόρειο Αιγαίο. Στην δράση θα συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά σχολεία της περιοχής καθώς και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπογράφεται και Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, με βάση το οποίο, η Energean αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

Παράλληλα, η Energean συνήψε συνεργασία με την Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ (Israel Nature and Parks Authority), στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία θα υποστηρίξει την ζωντανή κάλυψη της διέλευσης εκατοντάδων καρχαριών από το Παρατηρητήριο Καρχαριών στην Χαντέρα (Hadera Shark Viewpoint). Η διέλευση των καρχαριών λαμβάνει χώρα μερικά μόνο μέτρα από την ακτή και αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέαμα από τους επισκέπτες του Παρατηρητηρίου. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το ότι το όνομα “Karish”, το οποίο φέρει το θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου που αναπτύσσει στο Ισραήλ η Energean, σημαίνει «καρχαρίας» στα εβραϊκά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!