Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Μειοψηφία όσοι είναι εναντίον της ρύθμισης του χρέους
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Μειοψηφία όσοι είναι εναντίον της ρύθμισης του χρέους

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Μειοψηφία όσοι είναι εναντίον της ρύθμισης του χρέους

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

«Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία».

Τα παραπάνω τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας πως η διαδικασία της ρύθμισης είναι «κλειδί» για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές και στόχους πλεονασμάτων μετά το 2018.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, «η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στην οικονομία γενικότερα ο κ. Δραγασάκης είπε πως ο διοικητής της ΤτΕ διέψευσε χθες τις «Κασσάνδρες» επιβεβαιώνοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της.

Επισήμανε ακόμη πως «το στρεβλό παραγωγικό υπόδειγμα των προηγούμενων δεκαετιών ήταν όχι μόνο μέρος αλλά υπόβαθρο της κρίσης», τονίζοντας ότι από την κρατικοδίαιτη, με χρέη «μέσα» και καταθέσεις «έξω», δραστηριότητα πρέπει να μεταβούμε στην κοινωνικά υπεύθυνη/βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!