Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Χρειαζόμαστε πολιτικές που διευκολύνουν τις επενδύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Χρειαζόμαστε πολιτικές που διευκολύνουν τις επενδύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Δραγασάκης: Χρειαζόμαστε πολιτικές που διευκολύνουν τις επενδύσεις

Στην ανάγκη υιοθέτησης οριζοντίων μέτρων και πολιτικών που διευκολύνουν τις επενδύσεις γενικώς, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κλάδο στον οποίο γίνονται, στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

«Και είμαι βέβαιος ότι στο πεδίο αυτό υπάρχει ευρύ πεδίο συνεννόησης όπως άλλωστε είδαμε στις συναντήσεις που είχαμε στη διάρκεια των περιφερειακών συνεδρίων με περιφερειακές επιχειρηματικές ενώσεις και συνεταιριστικές οργανώσεις. Άλλωστε πολλές από τις προτάσεις αυτό του είδους, είτε υλοποιούνται ήδη, είτε εντάσσονται στην αναπτυξιακή στρατηγική», πρόσθεσε, μιλώντας στο Επενδυτικό Συνέδριο του ΣΕΒ τη Δευτέρα. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές που να ενισχύουν την ολιστικότητα της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «είμαστε στη τελική ευθεία αλλά το νήμα δεν έχει ακόμη κοπεί». Όπως είπε, «χρειάζεται ψυχραιμία, εγρήγορση, αλλά και αποφασιστικότητα, διότι όσο παράδοξο και αν ακούγεται, υπάρχουν δυνάμεις κυρίως στο εσωτερικό της χώρας που αντιμετωπίζουν την έξοδο από τα μνημόνια όχι ως μια δυνατότητα για εθνική ανασυγκρότηση, αλλά ως μια απειλή για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και σχέδια. Γι’ αυτό και διακινούν κάθε είδους πληροφορία ή εικασία που δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό από τα καθήκοντα μας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα νέων όρων ή παράτασης των μνημονίων υπό οποιαδήποτε μορφή, ούτε και ζήτημα προληπτικής πιστωτικής γραμμής που, όπως πρόσθεσε, «θα επανέφερε το ελληνικό πρόβλημα στο γερμανικό και τα άλλα κοινοβούλια».

«Εκείνο που τίθεται είναι να έχουμε το δικό μας σχέδιο, για να πορευτούμε μετά τα μνημόνια και την επιτροπεία με τη δίκη μας ευθύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!