Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δωρεάν μαζικές μεταφορές στο Σαν Φρανσίσκο λόγω επίθεσης χάκερ
[Η Ναυτεμπορική]: Δωρεάν μαζικές μεταφορές στο Σαν Φρανσίσκο λόγω επίθεσης χάκερ

[Η Ναυτεμπορική]: Δωρεάν μαζικές μεταφορές στο Σαν Φρανσίσκο λόγω επίθεσης χάκερ

Η Municial Transportation Agency έχει υπό την επίβλεψή της τα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία της πόλης. Την Κυριακή τα μηχανήματα εισιτηρίων επανήλθαν κανονικά σε λειτουργία, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τελικά η επίθεση αντιμετωπίστηκε ή όχι.

Η υπηρεσία μαζικών μεταφορών του Σαν Φρανσίσκο επλήγη από επίθεση χάκερ με αποτέλεσμα οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα δωρεάν.

Οι χάκερ ζήτησαν «λύτρα» 100 bitcoins, που αντιστοιχούν σε περίπου 70.000 δολάρια. Για προληπτικούς λόγους, η υπηρεσία προέβη στην απενεργοποίηση όλων των μηχανημάτων εισιτηρίων στο δίκτυο. Υπολογιστές σε όλο το δίκτυο, περιλαμβανομένων και των σταθμών, αχρηστεύθηκαν, προβάλλοντας ένα μήνυμα από τους δράστες: «You Hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key([email protected])ID:681 ,Enter».

Η Yandex είναι ρωσική διαδικτυακή εταιρεία που, μεταξύ άλλων, παρέχει υπηρεσίες email και κοινωνικής δικτύωσης. Τα τρένα τα ίδια δεν επηρεάστηκαν, και αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν πως είναι σε εξέλιξη έρευνα.

«Δεν υπήρξαν επιπτώσεις στις υπηρεσίες, στα συστήματα ασφαλείας ή στα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας» είπε εκπρόσωπος στο BBC. «Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση, οπότε δεν θα ήταν σωστό να παρέχουμε επιπλέον πληροφορίες σε αυτή τη φάση».

Η Municial Transportation Agency έχει υπό την επίβλεψή της τα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!