Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε δοκιμαστική λειτουργία ο ΤΑΡ
[Η Ναυτεμπορική]: Σε δοκιμαστική λειτουργία ο ΤΑΡ

[Η Ναυτεμπορική]: Σε δοκιμαστική λειτουργία ο ΤΑΡ

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Στην επόμενη φάση θα περάσει στις αρχές του επόμενου μήνα η υλοποίηση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), με την έναρξη της δοκιμαστικής του λειτουργίας. Η δοκιμαστική λειτουργία (commissioning) αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ της ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου και της κανονικής λειτουργίας του, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν δυναμικοί έλεγχοι τόσο του αγωγού όσο και των συνοδών εγκαταστάσεων.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, σε πρώτη φάση θα αρχίσει η πλήρωση με καύσιμο επιμέρους τμημάτων του αγωγού και προοδευτικά σε ολοένα μεγαλύτερες πιέσεις, έως ότου επιτευχθεί η πίεση που προβλέπεται κατά την κανονική λειτουργία του αγωγού. Στην πορεία, ανάλογοι δυναμικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε συνδυασμούς επιμέρους τμημάτων, ώστε τελικά να ελεγχθεί το έργο στο σύνολό του, πριν τεθεί σε κανονική λειτουργία.

Όπως έχει δηλώσει η κοινοπραξία του ΤΑΡ, εντός του 2020 ο αγωγός θα είναι πλήρως έτοιμος να παραδώσει τις πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ΙΙ στο Αζερμπαϊτζάν. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της κανονικής λειτουργίας του πρότζεκτ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της δοκιμαστικής λειτουργίας.

Την ίδια περίοδο, πάντως, που θα πραγματοποιούνται οι δυναμικοί έλεγχοι του αγωγού και των συνοδών εγκαταστάσεων, θα «τρέξει» παράλληλα και η διαδικασία λήψης της τελικής άδειας λειτουργίας του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!