Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Πώς τα κρυπτονομίσματα μπορούν να βοηθήσουν το χρηματοοικονομικό σύστημα
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Πώς τα κρυπτονομίσματα μπορούν να βοηθήσουν το χρηματοοικονομικό σύστημα

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Πώς τα κρυπτονομίσματα μπορούν να βοηθήσουν το χρηματοοικονομικό σύστημα

Τα κρυπτονομίσματα δεν κρύβουν μόνο κινδύνους, αλλά και πιθανά μεγάλα οφέλη. Αυτό επισημαίνει σε άρθρο της στο blog του ΔΝΤ για την εαρινή Σύνοδο η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μία πιο προσεχτική, αλλά και «δίκαιη» ματιά στην ανάδυση των ψηφιακών νομισμάτων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ θυμίζει ότι η ίδια έχει προειδοποιήσει για τις σοβαρές απειλές, που κρύβει η νέα μη ρυθμιζόμενη αγορά, και έχει στο παρελθόν καλέσει τις αρμόδιες αρχές να απαντήσουν «στη φωτιά με φωτιά». Ωστόσο αυτή τη φορά θέλει να αναφερθεί στο πώς το bitcoin και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να καταστήσουν το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα πιο ασφαλές και να επισημάνει ότι υπάρχει ελπίδα για έναν κόσμο, στον οποίο οι επιχειρήσεις, που θα χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα θα συνυπάρχουν με τις παραδοσιακές τράπεζες. Επαναφέρει δε στο προσκήνιο την ιδέα της έκδοσης κρυπτονομισμάτων από τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζες.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ προσδιορίζει τέσσερα μεγάλα οφέλη.

  • Το κρυπτο-ενεργητικό θα μπορούσε να καταστήσει τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές πιο γρήγορες και πιο φθηνές. Αν τέτοιου είδους ιδιωτικές συναλλαγές είναι ριψοκίνδυνες, τότε ίσως υπάρξει ζήτηση για ψηφιακό χρήμα από τις κεντρικές τράπεζες.
  • Η τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα κρυπτονομίσματα (DLT) θα μπορούσε να βοηθήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές να καταστούν πιο αποτελεσματικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!