Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις ίσως πρέπει να φτιάξουν δικά τους κρυπτονομίσματα
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις ίσως πρέπει να φτιάξουν δικά τους κρυπτονομίσματα

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις ίσως πρέπει να φτιάξουν δικά τους κρυπτονομίσματα

Οι κυβερνήσεις ίσως θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies- ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin), προκειμένου να αποτρέψουν την εξέλιξη των συστημάτων σε καταφύγια για ξέπλυμα χρημάτων και απάτες, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Λαγκάρντ τόνισε πως οι τράπεζες θα έπρεπε να κινηθούν γρήγορα για να δημιουργήσουν ψηφιακά χρήματα για δίκτυα «διακριτικών» οικονομικών συναλλαγών ή να ρισκάρουν τη δημιουργία δικτύων εμπορίου που θα είναι εγγενώς ασταθή. Όπως τόνισε, ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχεται και θα ρυθμίζεται από κεντρικές τράπεζες θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια ταχεία επέκταση της παροχής οικονομικών υπηρεσιών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και τους φτωχότερους πολίτες των δυτικών κοινωνιών, χωρίς τους κινδύνους που σχετίζονται συνήθως με τα ελεγχόμενα από ιδιώτες ψηφιακά νομίσματα.

Όπως εκτιμά ο Guardian, η πρόταση του ΔΝΤ πιθανώς να προκαλέσει προβληματισμούς μεταξύ των σημερινών διαχειριστών ψηφιακών νομισμάτων, οι οποίοι θεωρούν πως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν είναι ότι βρίσκεται εκτός του καθιερωμένου τραπεζικού συστήματος. Η εμπλοκή κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να σημάνει την επιβολή αυστηρών κανονιστικών πλαισίων, που θα επιβράδυναν τις συναλλαγές και θα αύξαναν τα κόστη.

Παρόλα αυτά, επιχειρήσεις που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία blockchain για την επεξεργασία συναλλαγών κατά πάσα πιθανότητα θα αποδεχτούν θετικά την «ευλογία» του ΔΝΤ και την πιθανή εμπλοκή κεντρικών τραπεζών στο σύστημα.

Μιλώντας σε συνδιάσκεψη στη Σιγκαπούρη, η Λαγκάρντ είπε πως οι κεντρικές τράπεζες θα αναλάμβαναν την επεξεργασία των συναλλαγών, με παρόχους του ιδιωτικού τομέα να παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!