Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από τον εμπορικό πόλεμο
[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από τον εμπορικό πόλεμο

[Η Ναυτεμπορική]: ΔΝΤ: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από τον εμπορικό πόλεμο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης ή μια απότομη στροφή των χρηματοοικονομικών αγορών συνιστούν σημαντικό ρίσκο για την ανάπτυξη των ΗΠΑ.

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά για ανάπτυξη 2,6% φέτος, ρυθμούς ταχύτερους σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου για ανάπτυξη 2,3%. Παρ’ όλα αυτά, το ΔΝΤ σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που απειλούν τις θετικές προοπτικές, καλώντας την Φέντεραλ Ριζέρβ να «παγώσει» τις επιτοκιακές αυξήσεις, που θα έβαζαν «φρένο» στην ανάπτυξη.

«Η επιδείνωση των εμπορικών αντιπαραθέσεων ή μια απότομη μεταστροφή των πρόσφατων, θετικών συνθηκών στις χρηματοοικονομικές αγορές αντιπροσωπεύουν σημαντικούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία», αναφέρει το ΔΝΤ σε έκθεσή του.

Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η αμερικανική οικονομία ωφελείται από το εμπορικό πόλεμο και ότι οι δασμοί γεμίζουν με χρήματα τα κρατικά ταμεία των ΗΠΑ.

Το ΔΝΤ άσκησε κριτική στις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ για ανατροπή των σχέσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, αυξάνοντας τους δασμούς, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλυθεί η εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα. Αυτή η αντιπαράθεση θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, τονίζει το ΔΝΤ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!