Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολος, αλλά επωφελής ο ψηφιακός μετασχηματισμός
[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολος, αλλά επωφελής ο ψηφιακός μετασχηματισμός

[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολος, αλλά επωφελής ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Μόνο το 3% των ηγετών των επιχειρήσεων μπορεί να ολοκληρώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης στην οποία ηγείται, γεγονός που δείχνει ότι στα λόγια τα πράγματα είναι εύκολα, στην υλοποίηση όμως ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει σε ψηλά επίπεδα και πολλές φορές οδηγεί στην απώλεια του στόχου. Από κει και πέρα, το 55% των επικεφαλής επιχειρήσεων ακολουθεί πιλοτικά προγράμματα, το 19% ολοκληρώνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε μερικούς τομείς της εταιρείας, το 22% σχεδιάζει κάποιο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού και μόλις το 1% δεν σχεδιάζει κάτι συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από σχετική έρευνα της SAP για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Στελεχών με τίτλο «4 Τρόποι με τους οποίους οι Ηγέτες Μπορούν να Ξεχωρίσουν». Η μελέτη σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των βασικών τεχνολογιών που οδηγούν προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

To 96% των επιχειρηματικών ηγετών τονίζει πως o ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί βασικό στόχο, το 93% θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, και το 56% ότι αλλάζει τη δομή της επιχείρησης.

Τη μερίδα του λέοντος προς αυτή την κατεύθυνση (94%) αποσπούν τo big data analytics και το machine learning (50%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!