Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους ήρωες από τα κτήνη
[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους ήρωες από τα κτήνη

[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους ήρωες από τα κτήνη

Απόρροια της μακροχρόνιας ενασχόλησής του με τη φωτογραφία των αρχών του 19ου αιώνα και την αρχαία ελληνική μυθολογία, η σειρά «Bestiary» του Βίκτωρα Κοέν παρουσιάζεται στην ατομική του έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Nitra (Αλωπεκής 34 – Κολωνάκι), την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2018.

Ξεκινώντας από έναν κατάλογο φανταστικών πλασμάτων, όπως αποδίδονται στην ελληνική μυθολογία, και επηρεασμένος από τη θρησκευτική εικονογραφία, ο Βίκτωρ Κοέν μετατρέπει τα τερατώδη αυτά αρχέτυπα σε σχολιασμό της σύγχρονης εποχής.

Στο πρωτογενές φωτογραφικό υλικό που επιλέχθηκε από τη συλλογή εικόνων της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο Βίκτωρ Κοέν ανακαλύπτει μια πληθώρα θεμάτων, γοητευτικών και πρόθυμων να μεταμορφωθούν σε θρυλικά πλάσματα. Τα όντα της μυθολογίας, που, συχνά, είναι συνυφασμένα με την έννοια του κακού, αποσπώνται από τη συνήθη απλοϊκή τους διάσταση και αποκτούν πολύπλοκες τραγικές προσωπικότητες, καθιστώντας δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους ήρωες από τα κτήνη.

Αυτά τα ανθρωποκεντρικά στοιχεία στους ήρωες του Κοέν αναδεικνύονται έντονα μέσα από τις ποιότητες της φωτογραφίας του 19ου αιώνα, τότε που τα φωτογραφιζόμενα πρόσωπα στέκονταν αμήχανα μπροστά στη σπάνια ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στον φακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!