Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολο φθινόπωρο για Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα
[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολο φθινόπωρο για Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα

[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολο φθινόπωρο για Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Ο καβγάς ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Σαμοθράκη έχει ανάψει για τα καλά μετά τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Η κυβέρνηση μιλάει για «νάρκη» του ΣΥΡΙΖΑ που τοποθετήθηκε σκοπίμως για να την εκθέσει, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το πρόβλημα «έσκασε» τώρα και κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή αντανακλαστικά και αδυναμία διαχείρισης προβλημάτων.

Το πρόβλημα για το νησί, τους κατοίκους και τους τουρίστες είναι μεγάλο και δεν υποτιμάται, ενώ υπάρχουν και στην κυβέρνηση φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ικανοποιητικός βαθμός ετοιμότητας από την αρχή, όπως για παράδειγμα έγινε με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Μαξίμου και Κουμουνδούρου συντηρούν την ένταση εδώ και μέρες στο γήπεδο της επικαιρότητας, αλλά προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του φθινοπώρου στο γήπεδο της οικονομίας. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο δίνουν σημασία στις επαφές που θα έχει ο Πρωθυπουργός σε Παρίσι, Βερολίνο, Χάγη και Νέα Υόρκη, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το κυρίως πιάτο των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει με τους θεσμούς από τον Σεπτέμβριο, με σκοπό να υπάρξει κατάληξη στο Eurogroup του Οκτωβρίου.

Στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο υπάρξει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι διαπραγματεύσεις θα πάνε καλά για την κυβέρνηση και ο στόχος της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων (μικρότερη μείωση για το 2020 και μεγαλύτερη για το 2021 και 2022) μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον η κυβέρνηση πείσει ότι μπορεί να επαναφέρει κλίμα εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, «τρέχοντας» το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στους συνομιλητές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!