Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολοι προμηνύονται οι συσχετισμοί μετά τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία
[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολοι προμηνύονται οι συσχετισμοί μετά τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία

[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολοι προμηνύονται οι συσχετισμοί μετά τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία

(φωτογραφία αρχείου)

Τα δεδομένα των τοπικών εκλογών της Κάτω Σαξονίας (Aνόβερο) στις 15 Οκτωβρίου διαφέρουν εντελώς από τα αντίστοιχα των πρόσφατων ομοσπονδιακών εκλογών. Όλα δείχνουν ότι επίκειται μια οριακή μάχη ανάμεσα στον σημερινό σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Στέφαν Βάιλ και τον χριστιανοδημοκράτη αντίπαλό του Μπερντ Άλτουσμαν. Την ίδια ώρα το ακροδεξιό κόμμα AfD δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσει το όριο του 5% προκειμένου να εισέλθει στην τοπική βουλή.

Σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση, η απόσταση που χώριζε τα δύο μεγάλα κόμματα έχει μειωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παραμένουν μεν πρώτη δύναμη με ποσοστό 35%, ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανέκαμψαν, ακολουθώντας τους κατά πόδας με 34%. Ο Βάιλ αισιοδοξεί ότι αν αυτή η ανοδική τάση έχει συνέχεια, το κόμμα του θα προσπεράσει την CDU.

Ο χριστιανοδημοκράτης Άλτουσμαν εμφανίζεται πιο συγκρατημένος, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες νίκης είναι 50% για αμφότερα τα μεγάλα κόμματα και προβλέποντας ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι οριακό. Όπως επισήμανε, «η Κάτω Σαξονία δεν είναι κλασική περίπτωση ούτε χριστιανοδημοκρατικού, ούτε σοσιαλδημοκρατικού κρατιδίου».

Αυτό είχε διαπιστώσει με επώδυνο για τον ίδιο τρόπο στις εκλογές του 2013 ο πρώην χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, ο οποίος έχασε τη μάχη από το SPD για μόλις 334 ψήφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!