Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολη μια μονομερής ενέργεια για την α’ κατοικία
[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολη μια μονομερής ενέργεια για την α’ κατοικία

[Η Ναυτεμπορική]: Δύσκολη μια μονομερής ενέργεια για την α’ κατοικία

Μολονότι η κυβέρνηση θα καταθέσει μεθαύριο, Παρασκευή, τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης και τραπεζών- αυτό τουλάχιστον ανέφεραν πηγές του Μαξίμου- δεν εκτιμάται πως τελικώς θα προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια.

Έγκυρες πηγές σημείωναν στην «Ν» μια μονονομερής ενέργεια θα ήταν εξαιρετικά επιζήμια για τη χώρα σε κάτι που θεωρείται προαπαιτούμενο όπως είναι η αντικατάσταση του Νόμου Κατσέλη. Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές ανέφεραν α. πως οι συνομιλίες με τους θεσμούς συνεχίζονται και β. πως οι πιθανότητες ύπαρξης συμφωνίας είναι πιο κοντά απ’ ότι μακριά. Άλλωστε σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει προς αυτήν την κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο που βρίσκεται στην Ελλάδα και συζητά μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο θέμα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές αναφέρουν κάποιες κοινοτικές πηγές.

Άλλωστε και οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο συνέδριο της Κομισιόν και του ΙΟΒΕ ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην αποστολή για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο, χαρακτήρισε πολύπλοκο το θέμα , υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι θεσμοί εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να προλάβουν το Eurogroup της 5ης Απριλίου και ότι υπάρχει η δυναμική για την επίτευξη μίας ισορροπίας ανάμεσα σε όλες τις πλευρές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!