Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διπλωματική σιωπή από τις Βρυξέλλες
[Η Ναυτεμπορική]: Διπλωματική σιωπή από τις Βρυξέλλες

[Η Ναυτεμπορική]: Διπλωματική σιωπή από τις Βρυξέλλες

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Η ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και η πάγια θέση των κοινοτικών οργάνων και των Ευρωπαίων αξιωματούχων να αποφεύγουν αποφάσεις και δηλώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις κρατών-μελών, αλλάζουν και τον γενικότερο προγραμματισμό σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση της μεταμνημονιακής εποπτείας.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, την προσεχή Τετάρτη η Κομισιόν θα εξετάσει και θα εγκρίνει την έκθεση των θεσμών σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, ωστόσο οι επισημάνσεις και οι διαπιστώσεις, χωρίς να παραποιούν την πραγματικότητα για τους δημοσιονομικούς κινδύνους που εγκυμονούν οι παροχές της κυβέρνησης, θα γίνουν με ήπια φρασεολογία.
Η έκθεση θα υποβληθεί στη συνέχεια στο ΕWG, το οποίο θα την εξετάσει την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα την παραπέμψει με τις ανάλογες εισηγήσεις στο Εurogroup, στις 13 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν εκτενή συζήτηση για την Ελλάδα στην παραπάνω συνεδρίαση, αλλά ακόμη κι αν έχουν δεν πρόκειται να καταλήξουν σε συμπεράσματα, καθώς θα κινηθούν στην προαναφερόμενη λογική της μη ανάμιξης.
Σε σχέση, πάντως, με το χρονοδιάγραμμα, η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, γιατί η μεθεπόμενη συνεδρίαση του Εurogroup είναι στις 8 Ιουλίου, δηλαδή την επομένη των βουλευτικών εκλογών, και φυσικά δεν θα υπάρχει υπουργική παρουσία της χώρας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!