Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διπλό «χτύπημα» στις αγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Διπλό «χτύπημα» στις αγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Διπλό «χτύπημα» στις αγορές

Δεν θα μπορούσαν να έρθουν πιο κατάλληλη στιγμή. Ο λόγος για την αναβάθμιση του S&P και το επίσημο «ναι» των Ευρωπαίων στην πρόωρη εξόφληση ακριβών δανείων του ΔΝΤ , που συνδυάστηκαν σε μία τέλεια «λιακάδα» για τις ελληνικές αγορές. Την ώρα που τα ομόλογα διεθνώς δέχονται ισχυρές πιέσεις, λόγω… επενδυτικής αισιοδοξίας για την έκβαση στο μέτωπο του Brexit και του εμπορικού πολέμου, τα ελληνικά διατηρούν τα κέρδη τους. Για την Αθήνα και την οικονομία, ωστόσο, τα οφέλη δεν περιορίζονται εκεί, αλλά είναι πολλαπλάσια.

Με το διπλό θετικό «χτύπημα» διατηρείται το κόστος δανεισμού στις αγορές σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και ανοίγει ο δρόμος για τη βελτίωση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. Ενισχύονται κατά συνέπεια οι προσδοκίες ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα αποδεχθούν το ελληνικό αίτημα για χαμηλότερους στόχους στα πρωτογενή πλεονάσματαα από το 2021.

Οι προσδοκίες αυτές με τη σειρά τους θα μπορούσαν να ανοίξουν ακόμη περισσότερο όρεξη των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα και να οδηγήσουν σε περαιτέρω πτώση το επιτόκιο. Σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετους κινείται στα επίπεδα του 1,22%, πολύ κοντά στο ιστορικό ναδίρ, παρά το διεθνές ξεπούλημα των ομολόγων.

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και τα εμπόδια δεν έχουν φύγει. Ωστόσο οι αποφάσεις των ESM και S&P μπορούν να λειτουργήσουν ως ελατήριο για την υπερπήδησή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!