Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με διπλάσια παραγωγή η Stone Group στην κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Με διπλάσια παραγωγή  η Stone Group στην κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Με διπλάσια παραγωγή η Stone Group στην κρίση

Οι εξαγωγές μαρμάρων της Stone Group, σε 68 χώρες του κόσμου, αντιστοιχούν στο 90% του τζίρου της.

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Οι αγορές της Άπω Ανατολής και της Κίνας μπαίνουν για το 2018 στο στόχαστρο του ομίλου Stone Group International, ο οποίος κατάφερε, δίνοντας έμφαση στις εξαγωγές και προχωρώντας σε στρατηγικές εξαγορές, να υπερδιπλασιάσει τα μεγέθη του μέσα στην οκταετία της κρίσης και παρά την κατάρρευση της εγχώριας οικοδομικής δραστηριότητας.

Η βιομηχανία επεξεργασίας μαρμάρου, που εδρεύει στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, έκλεισε το 2017 με αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 15%, στα 46 εκατ. ευρώ έναντι 40 εκατ. ευρώ το 2016 και κέρδη προ φόρων στα 7 εκατ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ, παίρνοντας σημαντική ώθηση και από τα πολύ θετικά αποτελέσματα της Μπύρος Ελληνικά Μάρμαρα Α.Ε., στην οποία συμμετέχει από το 2015 με 50%.

Οι εξαγωγές της Stone Group, σε 68 χώρες του κόσμου, αντιστοιχούν στο 90% του τζίρου της, όταν το 2010 αντιπροσώπευαν το 70% ενός αρκετά χαμηλότερου κύκλου εργασιών, της τάξης των 19 εκατ. ευρώ. Στην πώληση ακατέργαστων όγκων την κυρίαρχη θέση έχει η Κίνα, ενώ στα επεξεργασμένα προϊόντα μεγαλύτερος πελάτης είναι η αγορά των ΗΠΑ και ακολουθούν οι αγορές της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ) και του Μεξικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!