Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Διώξεις για την πυρκαγιά στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί το 2015
[Η Ναυτεμπορική]: Διώξεις για την πυρκαγιά στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί το 2015

[Η Ναυτεμπορική]: Διώξεις για την πυρκαγιά στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί το 2015

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι 14 φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις τους ενδεχομένως να προκαλείτο πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα, χωρίς να το επιθυμούν, να επέλθει ο θάνατος τριών ανθρώπων

Ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπάλληλων του ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση πυρκαγιάς του ψυχιατρείου από τρόφιμο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι 14 φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις τους ενδεχομένως να προκαλείτο πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα, χωρίς να το επιθυμούν, να επέλθει ο θάνατος τριών ανθρώπων.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου που ξεκίνησε τη φωτιά και ο οποίος βρισκόταν εκεί καθώς στο παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι: πρόκληση εμπρησμού, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Επίσης ασκήθηκαν διώξεις κατά:

- δυο θεραπόντων ιατρών για την πράξη της παράνομης κατακράτησης αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς παρά το ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο,

- έξι γιατρών για πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος καθώς έλλειπαν από τις θέσεις τους στο ίδρυμα,

- ενός διοικητικού υπαλλήλου το νοσοκομείου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!