Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διορθώσεις σε εισφορές και φόρους
[Η Ναυτεμπορική]: Διορθώσεις σε εισφορές και φόρους

[Η Ναυτεμπορική]: Διορθώσεις σε εισφορές και φόρους

Με τον νέο τρόπο υπολογισμού ο ΕΦΚΑ υπολογίζει ότι θα πάρει επιπλέον 53 εκατ. ευρώ για το 2018, 124 εκατ. ευρώ για το 2019, 126 εκατ. για το 2020 και 128 εκατ. για το 2021.

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Ανατροπές στον τρόπο υπολογισμού φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες επεξεργάζονται οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τόνωση των εισπράξεων τόσο των εφοριών όσο και του ΕΦΚΑ.

Η «μαύρη τρύπα» ύψους 1,8 δισ. ευρώ που καταγράφεται για τις φετινές εισπράξεις του Δημοσίου, στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2018 βάσει του οποίου τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού (σε ταμειακή βάση), μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 49,804 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση 3,6% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021, έχουν ήδη σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Το καμπανάκι ωστόσο έχει χτυπήσει από την ανάλυση των στοιχείων των φετινών φορολογικών δηλώσεων που επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο, αφού τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών εμφανίστηκαν μειωμένα κατά περίπου 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και κυρίως στη σύνδεση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες για το 2016 (φορολογική δήλωση 2017) δήλωσαν συνολικά εισοδήματα 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 4,7 δισ. ευρώ πέρυσι (εισόδημα 2015).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!