Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δύο προσφορές για το 40,5% της Hellenic Seaways
[Η Ναυτεμπορική]: Δύο προσφορές για το 40,5% της Hellenic Seaways

[Η Ναυτεμπορική]: Δύο προσφορές για το 40,5% της Hellenic Seaways

Καθοριστικής σημασίας για την όποια απόφαση είναι εάν κάποια προσφορά είναι κοντά ή υψηλότερα στην αξία που είναι περασμένη στα βιβλία της Τράπεζας Πειραιώς η συμμετοχήτης στη ΗSW.

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Τουλάχιστον δύο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν χθες στη Lazard, τον σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, για την εξαγορά του 40,5% της Hellenic Seaways (HSW), που βρίσκεται στην κατοχή της τράπεζας. Η μία ήταν από τις Μινωικές Γραμμές, οι οποίες επέλεξαν τη χθεσινή ημέρα να ανακοινώσουν τα ετήσια αποτελέσματά τους για την χρήση 2016. Η άλλη προσφορά για τη HSW ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», από το επενδυτικό fund του ιδρυτή της Seajets Έλληνα εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.

Η Minoan Lines διεκδικεί τη HSW, όπου έχει ήδη το 48,53%, σε μία περίοδο που εμφανίζει μεν μείωση εσόδων, αλλά από την άλλη πλευρά βελτιώνει σημαντικά την κερδοφορία της. Η διοίκησή της θεωρεί ότι με την απόκτηση του ελέγχου της HSW θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην ελληνική ακτοπλοΐα, μετά την αποχώρησή της, ουσιαστικά, από τις γραμμές της Αδριατικής και θα αναβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες της στο επιβατικό κοινό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!