Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Oι δύο ευρωπαϊκές οικονομίες, που μπορούν να βγουν κερδισμένες από τον πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας
[Η Ναυτεμπορική]: Oι δύο ευρωπαϊκές οικονομίες, που μπορούν να βγουν κερδισμένες από τον πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

[Η Ναυτεμπορική]: Oι δύο ευρωπαϊκές οικονομίες, που μπορούν να βγουν κερδισμένες από τον πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

Προς το παρόν η ευρωπαϊκή οικονομία μετράει τις πληγές της από τα διασταυρούμενα πυρά ΗΠΑ και Κίνας, εξελισσόμενη σε παράπλευρη απώλεια του εμπορικού πολέμου. Ωστόσο η Barclays εκτιμά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν. Υπολογίζει ότι μπορεί να βγει κερδισμένη από μία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Barclays θεωρούν πως οι πλέον ωφελημένοι από μία κλιμάκωση του σινο-αμερικανικού πολέμου, θα είναι η Γαλλία και η Γερμανία. Οι δύο μεγάλοι της Ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία, όπως εξηγούν, να διευρύνουν το μερίδιο αγοράς στις παγκόμιες εξαγωγές. Στην τρίτη θέση των κερδισμένων φιγουράρει η Βρετανία.

Ένας κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος ο οποίος θα σημάνει επιβολή αμερικανικών δασμών 25% στο σύνολο των κινεζικών εισαγωγών είναι πλέον το βασικό σενάριο της βρετανικής τράπεζας για τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και όχι ένα σενάριο τρόμου. Στη βάση αυτού του βασικού σεναρίου η Κίνα αναμένεται να προβεί σε αντίποινα, με αποτέλεσμα το διμερές εμπόριο να συρρικνωθεί κατά 30%.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα χάσει 0,1% σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο κάποιοι κλάδοι οικονομίας όπως ο εξοπλισμός μεταφορών, τα ηλεκτρονικά είδη και τα χημικά θα κερδίσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!