Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το «δυνατό» ροχαλητό επιδρά αρνητικά στην υγεία μας
[Η Ναυτεμπορική]: Το «δυνατό» ροχαλητό επιδρά αρνητικά στην υγεία μας

[Η Ναυτεμπορική]: Το «δυνατό» ροχαλητό επιδρά αρνητικά στην υγεία μας

Η μελέτη έδειξε ότι όσοι ροχαλίζουν συνεχόμενα και δυνατά και έχουν υπνική άπνοια είχαν απώλεια νεύρων και μυϊκής μάζας στο μαλακό ουρανίσκο.

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Respiratory Research» έδειξε ότι το έντονο και διαρκές ροχαλητό επιδρά αρνητικά στην υγεία μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα άτομα που ροχαλίζουν δυνατά διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμών στους ανώτερους αεραγωγούς που προκαλούνται από τις επαναλαμβανόμενες δονήσεις. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στην κατάποση και να καταστήσει τα άτομα πιο ευάλωτα στην εμφάνιση άπνοιας κατά τον ύπνο.

Οι επιστήμονες, στην συγκεκριμένη μελέτη, προσπάθησαν να εντοπίσουν ποιες βλάβες προκαλούνται λόγω της δόνησης αλλά και το μηχανισμό της επούλωση της ανώτερης οδού των αεραγωγών.

Όπως ανέφεραν, υπάρχουν ενδείξεις ότι η έρευνα θα οδηγήσει σε έγκαιρα προληπτικά μέτρα και μακροπρόθεσμα θα ενισχύσει την επούλωση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και προκαλούνται από ροχαλητό.

Κατά τη διάρκεια αυτής παρατήρησαν ότι τα άτομο που έχουν έντονο ροχαλητό και υπνική άπνοια έχουν νευρομυϊκές βλάβες στην ανώτερη αναπνευστική οδό. Οι τραυματισμοί μπορούν να παρατηρηθούν τόσο σε δομικό όσο και σε μοριακό επίπεδο. Επίσης, παρατήρησαν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της δυσλειτουργίας της κατάποσης και του ροχαλητού καθώς και σχέση μεταξύ της βλάβης των νεύρων και της αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!