Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δυναμική άνοδος στο Χ.Α., ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Δυναμική άνοδος στο Χ.Α., ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Δυναμική άνοδος στο Χ.Α., ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη

Με τους επενδυτές να συνηθίζουν όπως φαίνεται στην ιδέα της αύξησης του πληθωρισμού και των επιτοκίων οι δείκτες των χρηματιστηρίων ακολούθησαν την ανιούσα σε διεθνές επίπεδο.

Δυναμική ανάκαμψη παρουσιάζει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται περισσότερο από 2%, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 840 μονάδων. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης ανήλθε έως και τις 844,57 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών υπερέβη τα 24 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,7%, ενώ μεγαλύτερα είναι τα κέρδη (2,2%) για το δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Εθνική και η Eurobank με 5.243.819 και 2.175.268 μετοχές, αντιστοίχως, ενώ σε όρους αξίας συναλλαγών προηγούνται οι Grivalia properties με 2,905 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 2,745 εκατ. ευρώ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 την ίδια ώρα ενισχύεται 0,8% στις 378 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και μία εβδομάδα. Εξακολουθεί πάντως να απέχει 6,5% από τα υψηλά 2,5 ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις 23 Ιανουαρίου. Στη σημερινή συνεδρίαση το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο για τους κλάδους πρώτων υλών, τραπεζών και τεχνολογίας.

Μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει το Παρίσι, με τον CAC 40 να ενισχύεται 1,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!