Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δημοσκόπηση – Βρετανία: «Κολλημένοι» με το Brexit οι Τόρις
[Η Ναυτεμπορική]: Δημοσκόπηση – Βρετανία: «Κολλημένοι» με το Brexit οι Τόρις

[Η Ναυτεμπορική]: Δημοσκόπηση – Βρετανία: «Κολλημένοι» με το Brexit οι Τόρις

Η πλειοψηφία των μελών του Συντηρητικού κόμματος ενδιαφέρεται περισσότερο για την ολοκλήρωση του Brexit, παρά για την παραμονή της Σκοτίας και τη Βόρειας Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ακόμη και για την διάλυση του κόμματος ή την καταστροφή της οικονομίας, δείχνει έρευνα που δημοσίευσε η εταιρεία YouGov.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες στην έρευνα -η οποία πραγματοποιήθηκε σε περίπου 900 μέλη των Συντηρητικών- απάντησαν πως θα προτιμούσαν να αναβάλουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το να δουν τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνεται πρωθυπουργός της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες θα επέλεγαν το Brexit ακόμη και εάν αυτό θα οδηγούσε στην ανεξαρτησία της Σκοτίας (63% προς 29%). Παρόμοιο αποτέλεσμα -με μικρή διαφορά στα ποσοστά- είχε και η επιλογή ανάμεσα στο σενάριο του Brexit και στο σενάριο της αποφυγής του, εάν επρόκειτο να οδηγήσει στην αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, με 59% στο πρώτο και 28% στο δεύτερο.

Τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος που ρωτήθηκαν, προτίμησαν εξάλλου το σενάριο του Brexit, ακόμη και εάν οδηγούσε στη διάλυση του κόμματος, με ποσοστό 54% προς 36%, ή εάν οδηγούσε σε σημαντική καταστροφή της βρετανικής οικονομίας, με ποσοστό 61% έναντι 29%. Τα ποσοστά αντιστρέφονται όταν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο Brexit (39%) και στην αποφυγή του, εάν κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Τζέρεμι Κόρμπιν (51%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!