Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη δύναμη στην Αυστρία το κόμμα του Κουρτς
[Η Ναυτεμπορική]: Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη δύναμη στην Αυστρία το κόμμα του Κουρτς

[Η Ναυτεμπορική]: Δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη δύναμη στην Αυστρία το κόμμα του Κουρτς

Φωτ. αρχείου

Σταθερά πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία παραμένει το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς, το οποίο είχε κερδίσει τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, στις 15 Οκτωβρίου 2017 και το οποίο από τις 18 Δεκεμβρίου ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Η δημοσκόπηση του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού Profil, διαπιστώνει μάλιστα μία αύξηση του ποσοστού του Λαϊκού Κόμματος στο 35%, κατά 3,5 μονάδες μεγαλύτερο σε σχέση με το εκλογικό του αποτέλεσμα που ήταν στο 31,5%.

Στην δεύτερη θέση εμφανίζονται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης -το οποίο, ως πρώτο κόμμα, βρισκόταν επικεφαλής των αυστριακών κυβερνήσεων τα προηγούμενα δέκα χρόνια- με ποσοστό 24%, έναντι του 26,9% στις εκλογές, ενώ επίσης 24% (26% στις περυσινές εκλογές) είναι στη δημοσκόπηση και το ποσοστό του Κόμματος των Ελευθέρων.

Η ίδια δημοσκόπηση φέρει ως τέταρτο κόμμα το νεοφιλελεύθερο Νέα Αυστρία με ποσοστό 9% έναντι του 5,3% στις εκλογές, και ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 5% (3,8%) και η «Λίστα Πιλτς» με 2% (4,4%).

Η «Λίστα Πιλτς» είχε πρωτοεμφανιστεί στις τελευταίες εκλογές εξασφαλίζοντας την είσοδο της στη Βουλή, σε αντίθεση με τους Πράσινους που βρέθηκαν κάτω από το όριο του 4% και δεν βρίσκονται πλέον στην νέα Βουλή, για πρώτη φορά έπειτα από την επί 31 χρόνια εκεί παρουσία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!