Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: «Πέρασε» ο προϋπολογισμός – Έργα 264 εκατ. ευρώ για το 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: «Πέρασε» ο προϋπολογισμός – Έργα 264 εκατ. ευρώ για το 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Δήμος Αθηναίων: «Πέρασε» ο προϋπολογισμός – Έργα 264 εκατ. ευρώ για το 2020

Ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο προϋπολογισμός για το 2020. Ένας προϋπολογισμός που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια απαντά με κάθε λεπτομέρεια στις ανάγκες της Αθήνας και των κατοίκων της και περιλαμβάνει τεχνικό πρόγραμμα ύψους 264 εκατ. ευρώ, έναντι 160 πέρυσι.

Πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής απέναντι στους Αθηναίους και ταυτόχρονα βαθιά αναπτυξιακό και υλοποιήσιμο με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Πιο αναλυτικά, οι βασικοί άξονές του αφορούν σε:

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων – Αναπλάσεις σε πεζοδρόμια και πλατείες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, θα δημοπρατηθούν έργα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ για πλατείες, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους. Οι δράσεις αφορούν και τις επτά Δημοτικές Κοινότητες, αλλά και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο. Ταυτόχρονα, μέχρι τις αρχές του 2020, θα δημοπρατηθούν έργα αξίας 42 εκατομμυρίων ευρώ για νέες ασφαλτοστρώσεις, που θα συμπληρώσουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ που εκτελούνται ήδη. Τα 42 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε περίπου 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ασφαλτόστρωσης στην πόλη ή αλλιώς σε περίπου 175 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Επίσης, δρομολογούνται νέα έργα ύψους 3,7 εκατομμυρίων για εργασίες αποχέτευσης-λυμάτων στην Αθήνα. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 περιλαμβάνονται συνολικά 171 δράσεις για την πόλη, εκ των οποίων 89 είναι τα νέα έργα, 58 αποτελούν έργα που συνεχίζονται και 24 μελέτες (νέες και εξελισσόμενες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!