Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δημοπρασία σπουδαίων κυπριακών και ελλαδικών έργων τέχνης
[Η Ναυτεμπορική]: Δημοπρασία σπουδαίων κυπριακών και ελλαδικών έργων τέχνης

[Η Ναυτεμπορική]: Δημοπρασία σπουδαίων κυπριακών και ελλαδικών έργων τέχνης

“Σφουγγαράδες” του Σεμερτζίδη

Με μια συλλογή 135 έργων, σχεδόν όλα επενδυτικές ευκαιρίες, πραγματικά αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, η 23η δημοπρασία κυπριακών και ελλαδικών έργων τέχνης του Οίκου Ψαθάρη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη Λευκωσία της Κύπρου (λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ), την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Το «Πινέλο της Νιότης», έργο της τελευταίας περιόδου του κορυφαίου Έλληνα σουρεαλιστή Θεόδωρου Πανταλέοντα, το «Καραβόσκαρο Άγιος Νικόλαος» του εξαιρετικού Πολύκλειτου Ρέγκου, η «Ύδρα» του εμβληματικού προσωπογράφου Γιώργου Μαυροΐδη, το «Τοπίο» του πληθωρικού Δημήτρη Μυταρά, το «Τοπίο σε χαρτί» του Αγήνορα Αστεριάδη, το «Εξωκλήσι» του Βασίλη Ιθακήσιου και πολλά άλλα έργα σημαντικών δημιουργών της ελληνικής τέχνης ανήκουν στη συλλογή της 23ης Δημοπρασίας του Οίκου Ψαθάρη.

Ο επικεφαλής του Οίκου, Νίκος Ψαθάρης, σημειώνει: «Είναι μια μνημειώδης συλλογή από 135 έργα τέχνης, που καλύπτουν περισσότερο από έναν αιώνα και δείχνουν την εξέλιξη, τους πειραματισμούς, τις επιρροές και τις επαναστάσεις της ελληνικής ζωγραφικής – κυπριακής και ελλαδικής – από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Πολλά από τα έργα είναι μουσειακού επιπέδου και εξαιρετικά σπάνια… από τη “Χορεύτρια” με τα κυβιστικά στοιχεία και τις πικασικές επιρροές, έργο του Γαΐτη από τα πρώτα του βήματα, μέχρι το “Δρομάκι της Μυκόνου”, μια τοπιογραφία του Ρέγκου με αφηρημένα και ιμπρεσιονιστικά χαρακτηριστικά και τους “Σφουγγαράδες” του Σεμερτζίδη με εξπρεσιονιστικά στοιχεία και κάποιες αναφορές σε πρώιμο Βαν Γκογκ».

Πληροφορίες

Ξενοδοχείο Χίλτον: λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, Λευκωσία – Κύπρος, τηλ.: 00357 22377777.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!