Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δημήτρης Λιγνάδης: Ζητήματα και προτεραιότητες του Εθνικού Θεάτρου
[Η Ναυτεμπορική]: Δημήτρης Λιγνάδης: Ζητήματα και προτεραιότητες του Εθνικού Θεάτρου

[Η Ναυτεμπορική]: Δημήτρης Λιγνάδης: Ζητήματα και προτεραιότητες του Εθνικού Θεάτρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Τσίλλερ, η πρώτη συνέντευξη τύπου του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, παρουσία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Βασίλη Πουλαντζά, της διευθύντριας της Δραματικής Σχολής Δηώς Καγγελάρη, των σκηνοθετών και των ηθοποιών της τρέχουσας θεατρικής περιόδου.

«Πάρε τη λέξι μου. Δώσε μου το χέρι σου». Με αυτόν τον στίχο του Ανδρέα Εμπειρίκου ο οποίος ήταν τυπωμένος επάνω σε μία μαύρη οθόνη, στίχο που ανέκαθεν ενέπνεε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και που θα αποτελέσει το μότο επάνω στο οποίο θα εργαστεί ως διευθυντής του Εθνικού, ξεκίνησε η εναρκτήρια συνέντευξη τύπου για την καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2020.

Ξεκινώντας με μια σειρά προσωπικών εκμυστηρεύσεων ο κ. Λιγνάδης αποκάλυψε την κύρια επιθυμία την οποία εξέφρασε στην υπουργό Πολιτισμού πριν δεχτεί τη θέση αυτή, και που ήταν η «εκπαιδευτική και εκπολιτιστική διάσταση» που θα ήθελε να δώσει στον ρόλο του Εθνικού Θεάτρου. Όπως βέβαια τονίζεται και στην ιδρυτική διάταξη του Εθνικού Θεάτρου υπάρχει και αυτή η διάσταση που λέει ότι είναι υποχρεωμένο να παράγει πολιτισμό και παιδεία και που του «έλυσε τα χέρια». Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, ο εκπαιδευτικός ρόλος θα κυριαρχήσει στις δράσεις του πρώτου εθνικού οργανισμού της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!