Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δημήτρης Φραγκιόγλου: «…Τα “τηλεοπτικά χρόνια” ήταν ένα μεγάλο σχολείο…»
[Η Ναυτεμπορική]: Δημήτρης Φραγκιόγλου: «…Τα “τηλεοπτικά χρόνια” ήταν ένα μεγάλο σχολείο…»

[Η Ναυτεμπορική]: Δημήτρης Φραγκιόγλου: «…Τα “τηλεοπτικά χρόνια” ήταν ένα μεγάλο σχολείο…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Το «Χειμωνιάτικο ταξίδι» του βραβευμένου συγγραφέα, Σταμάτη Πολενάκη παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, στο θέατρο, και πιο συγκεκριμένα στο Στούντιο Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά, έως τις 26 Νοεμβρίου (Μαυρομιχάλη 134 Αθήνα).

Ποιο είναι το νήμα που μπορεί να συνδέει τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται σε διαφορετικό χώρο και χρόνο; Τρεις διαφορετικές αφηγήσεις ξετυλίγονται παράλληλα και συνδέουν μια ιστορία αγάπης και μια σειρά από τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τον κόσμο, αναδεικνύοντας τα πιο φωτεινά και τα πιο σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπου· την καλύτερη και τη χειρότερη εκδοχή της ανθρωπότητας.

Με έναν από τους πρωταγωνιστές, τον αγαπημένο ηθοποιό Δημήτρη Φραγκιόγλου, είχαμε τη μεγάλη χαρά να μιλήσουμε.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το έργο;

«Το “Χειμωνιάτικο ταξίδι” αναφέρεται σε δύο πραγματικά γεγονότα -στην αυτοκτονία του ποιητή Χάινριχ φον Κλάιστ και της αγαπημένης του Ενριέττε, στις όχθες της λίμνης Βάνζεε έξω απ’ το Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1811, και σε μία μυστική συνάντηση δεκαπέντε αξιωματούχων των Ες Ες, έναν αιώνα αργότερα, το 1942, ακριβώς στο ίδιο μέρος, που έμελε να σφραγίσει την μοίρα εκατομμυρίων Εβραίων. Τα δύο αυτά γεγονότα ενώνονται με την αφήγηση μιας φανταστικής ιστορίας για τον “δάσκαλο-ποιητή Σουβάροφ” και τον θάνατό του από πείνα το ίδιο έτος, με φόντο το -πολιορκημένο από τους Ναζί- Λένινγκραντ. Τρία πρόσωπα, ο Κλάιστ, η Ενριέττε και ο πανδοχέας, στου οποίου το κατάλυμα διανυκτέρευσε το ζευγάρι μια μέρα πριν την αυτοκτονία τους, διηγούνται αυτές τις τρεις ιστορίες, βάζοντας ο καθένας την προσωπική σφραγίδα του ρόλου στην αφήγησή του».

Ποια κεντρικά, μεγάλα θέματα συναντάμε στον πυρήνα του;

«Στον πυρήνα του έργου πρωταγωνιστεί η “ανθρώπινη ύπαρξη”. Μέσα από μια ιστορία αγάπης, και στις τρεις ιστορίες του έργου, θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα πιο σκοτεινά, αλλά και τα πιο φωτεινά ένστικτα του ανθρώπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!