Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: DIHK: Έρχεται η πρώτη ετήσια βουτιά από το 2008 για τις γερμανικές εξαγωγές
[Η Ναυτεμπορική]: DIHK: Έρχεται η πρώτη ετήσια βουτιά από το 2008 για τις γερμανικές εξαγωγές

[Η Ναυτεμπορική]: DIHK: Έρχεται η πρώτη ετήσια βουτιά από το 2008 για τις γερμανικές εξαγωγές

Για πρώτη φορά από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης η Γερμανία θα δει τις εξαγωγές της να συρρικνώνονται το 2019. Η προειδοποίηση έρχεται από το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας (DIHK), την ώρα που η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία παλεύει να βγει από την ύφεση.

Η στηριζόμενη στις εξαγωγές γερμανική οικονομία είναι από τα μεγάλα θύματα των εμπορικών πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ, που στηρίζονται στο δόγμα «Η Αμερική Πρώτα», αλλά και της αβεβαιότητας που πυροδοτόυν οι συνεχείς αναβολές και εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit. Ο γερμανικός μεταποιητικός κλάδος βρίσκεται παγιδευμένος σε βαθιά ύφεση εδώ και μήνες, καθώς οι παραγγελίες από το εξωτερικό έχουν κάνει βουτιά.

«Για την οικονομία μας, με τον ισχυρό βιομηχανικό πυρήνα, αυτή είναι μία τεράστια πρόκληση» τόνισε ο πρόεδρος του DIHK παρουσιάζοντας την τελευταία έρευνα του επιμελητηρίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 28.000 μάνατζερς.

Αν και το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, στο 5% (μία ανάσα από το ιστορικό ναδίρ του 4,9%), τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν σήμερα ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 6.000 τον Οκτώβριο στους 2,287 εκατομμύρια. Αναλυτές σε πρόσφατη έρευνα του Reuters προέβλεπαν αύξηση κατά 2.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!