Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής ερευνητική αποστολή για τον περίπλου της Ανταρκτικής
[Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής ερευνητική αποστολή για τον περίπλου της Ανταρκτικής

[Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής ερευνητική αποστολή για τον περίπλου της Ανταρκτικής

Αν και το έργο ξεκίνησε με πάνω από 90 προτάσεις για πιθανές ερευνητικές ιδέες, στο τέλος, μόνο 22 έγιναν δεκτές (φωτ. αρχείου).

Σε μία διεθνή και πρωτοπόρο αποστολή, περισσότεροι από 50 ερευνητές με καταγωγή από 30 διαφορετικές χώρες θα συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν τον περίπλου της Ανταρκτικής.

Ο στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι η μέτρηση της ρύπανσης και των σημαδιών της κλιματικής αλλαγής σε ολόκληρη την παγωμένη ήπειρο. Η ομάδα θα ξεκινήσει από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής στο ρωσικό ερευνητικό σκάφος Akademik Treshnikov στις 20 Δεκεμβρίου, με την επιστροφή να αναμένεται στις 18 Μαρτίου του επόμενου έτους. Τα μέλη της ερευνητικής αποστολής προέρχονται από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ωκεανογραφίας, της βιολογίας, και της κλιματολογίας.

Η διαδρομή είναι επικίνδυνη, με εχθρικές περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την επίδραση της ανθρωπότητας στο Νότιο Ωκεανό. Πέρα από την κύρια μάζα γης, η αποστολή θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να μελετήσει και όλα τα κοντινά μεγάλα νησιά στον ωκεανό. Αντίθετα με την Αρκτική, όπου έχει υπάρξει εκτεταμένη έρευνα τα τελευταία χρόνια, στην Ανταρκτική οι αλλαγές που συμβαίνουν στο Νότιο Πόλο είναι προς το παρόν πολύ λιγότερο κατανοητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!