Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας εναντίον εταιρειών τηλεπικοινωνιών
[Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας εναντίον εταιρειών τηλεπικοινωνιών

[Η Ναυτεμπορική]: Διεθνής εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας εναντίον εταιρειών τηλεπικοινωνιών

Χάκερ παραβίασαν τα συστήματα άνω των 12 εταιρειών του χώρου των τηλεπικοινωνιών διεθνώς, υποκλέπτοντας μεγάλους όγκους προσωπικών και εταιρικών δεδομένων, ανέφεραν την Τρίτη οι ερευνητές μιας εταιρείας κυβερνοασφαλείας, υποδεικνύοντας πιθανές σχέσεις με προηγούμενες δραστηριότητες/ εκστρατείες κυβερνοκατασκοπείας, που αποδίδονται στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το Reuters, ερευνητές της αμερικανοϊσραηλινής εταιρείας κυβερνοασφαλείας Cybereason λένε πως οι δράστες παραβίασαν τα συστήματα εταιρειών σε πάνω από 30 χώρες, στοχεύοντας να συγκεντρώσουν δεδομένα για πρόσωπα που κατέχουν θέσεις σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής νόμου, καθώς και για πολιτικούς.

Οι χάκερ επίσης χρησιμοποίησαν εργαλεία που συνδέονται με άλλες επιθέσεις, για τις οποίες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν το Πεκίνο, σύμφωνα με τον Λιορ Ντιβ, διευθύνοντα σύμβουλο της Cybereason. «Με αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας, δεν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για κάποια κυβέρνηση με τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους επίθεση» δήλωσε στο Reuters.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως δεν είχε γνώση περί της σχετικής αναφοράς, μα τόνισε πως «δεν θα επιτρέπαμε ποτέ σε κανέναν να επιδοθεί σε τέτοιες δραστηριότητες σε κινεζικό έδαφος, ή χρησιμοποιώντας κινεζικές υποδομές».

Η Cybereason αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες που επηρεάστηκαν ή τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται, μα άτομα με γνώση επί των κινεζικών επιχειρήσεων τέτοιου τύπου αναφέρουν πως το Πεκίνο στοχεύει όλο και περισσότερο εταιρείες τηλεπικοινωνιών στη δυτική Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!