Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Die Welt: Στην κορυφή ο ελληνικός στόλος – Κινεζική πρωτιά στα πλοία μεταφοράς container
[Η Ναυτεμπορική]: Die Welt: Στην κορυφή ο ελληνικός στόλος – Κινεζική πρωτιά στα πλοία μεταφοράς container

[Η Ναυτεμπορική]: Die Welt: Στην κορυφή ο ελληνικός στόλος – Κινεζική πρωτιά στα πλοία μεταφοράς container

Στην ελληνική πρωτιά στην παγκόσμια ναυτιλία, στέκεται με δημοσίευμά της, η γερμανική «Die Welt», η οποία αναφέρει και την κινεζική προσπέραση στον στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Επικαλούμενη, πρόσφατα στοιχεία πλοίων της «Vesselsvalue», η εφημερίδα αναφέρει πως «η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, με στόλο αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η υπ΄αριθμόν ένα χώρα στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών στόλων – ακολουθούμενη από κοντά από την Ιαπωνία και την Κίνα. Στην κατάταξη ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία και η Γερμανία. Ιδιαίτερα, τα ελληνικά πετρελαιοφόρα (35,7 δισ. δολάρια) συμβάλλουν στο αποτέλεσμα αυτό».

Όπως αναφέρει η «Die Welt», η Γερμανία είχε μέχρι τώρα τον μεγαλύτερο στόλο εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, αλλά τώρα έχει αντικατασταθεί από την Κίνα και ο λόγος για την αλλαγή στην κορυφή είναι η δεκαετής κρίση της ναυτιλίας. «Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Vesselsvalue» του Λονδίνου, η αξία των κινεζικών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανέρχεται σε 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Γερμανία αναλογούν “μόνο” στα 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια», σημειώνει η Welt.

Τα στοιχεία της «Vesselsvalue», συμπεριλαμβάνουν και παραγγελίες πλοίων, με τις κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν κάνει πρόσφατα παραγγελίες ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η κατάσταση των παραγγελιών των γερμανικών εταιρειών, ωστόσο με 29 παραγγελίες ύψους 41 δισ. δολαρίων είναι μάλλον μέτρια», αναφέρει το δημοσίευμα .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!