Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Διχάζει το μεταναστευτικό
[Η Ναυτεμπορική]: Διχάζει το μεταναστευτικό

[Η Ναυτεμπορική]: Διχάζει το μεταναστευτικό

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Σε συνθήκες άγονης και στείρας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν συμβάλλουν στην αναγκαία ενιαία στάση στην αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος όπως εξελίσσεται το προσφυγικό / μεταναστευτικό, συνεχίζεται ο δημόσιος διάλογος.

Η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά του Αιγαίου πριν έρθει ο χειμώνας, γνωρίζοντας ότι αν δεν τα καταφέρει τότε η σημερινή κατάσταση θα επιδεινωθεί αρκετά. Παράλληλα σκληραίνει τη στάση της σε σύγκριση με τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης επιχειρώντας να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπάρχει, καθιστώντας και πάλι το ζήτημα κεντρικό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος μεταβαίνει στην Τουρκία και θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, αλλά και τον υφυπουργό Εσωτερικών Σελίμ Κιράν που έχει την ευθύνη για το προσφυγικό, ενώ στα τέλη της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η κοινή επίσκεψη σε Αθήνα και Άγκυρα των υπουργών Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας, με τον γαλλογερμανικό άξονα να ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό στην περιοχή. Η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει το θέμα και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Τώρα, η προσοχή του Μαξίμου στρέφεται στην υλοποίηση των αποφάσεων που πήρε χθες το υπουργικό συμβούλιο και κυρίως στο να λειτουργήσει η νέα διαδικασία ασύλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!