Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Διαστημικές στολές νέας γενιάς για τους αστροναύτες του προγράμματος «Άρτεμις» της NASA
[Η Ναυτεμπορική]: Διαστημικές στολές νέας γενιάς για τους αστροναύτες του προγράμματος «Άρτεμις» της NASA

[Η Ναυτεμπορική]: Διαστημικές στολές νέας γενιάς για τους αστροναύτες του προγράμματος «Άρτεμις» της NASA

Μια «γεύση» από τις διαστημικές στολές που θα φορούν οι αστροναύτες του προγράμματος «Άρτεμις», για την επιστροφή στη Σελήνη, έδωσε η NASA.

Εκ πρώτης όψεως, οι στολές θα μοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα για διαστημικούς περιπάτους έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ωστόσο, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, οι αστροναύτες θα μπορούν να κάνουν πολύ πιο πολύπλοκες εργασίες.

Η νέα διαστημική στολή για τις αποστολές του προγράμματος «Άρτεμις» ονομάζεται xEMU (Exploration Extravehicular Mobility Unit) και είναι σχεδιασμένη έχοντας κατά νου τα δεδομένα της σεληνιακής σκόνης, ώστε να αποφεύγεται η είσοδός της στο σύστημα υποστήριξης ζωής ή η ακούσια μεταφορά της στο διαστημόπλοιο. Επίσης, έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος αντοχής σε θερμοκρασίες (τόσο στο σκοτάδι, όσο και στον ήλιο).

Το Portable Life Support System είναι το γνωστό «σακίδιο» που έχουν οι αστροναύτες σε διαστημικές αποστολές, όπου βρίσκονται τα συστήματα παροχής ενέργειας και αέρα. Επίσης, ρυθμίζει τη θερμοκρασία και παρακολουθεί την κατάσταση της στολής εν γένει. Η σμίκρυνση των ηλεκτρονικών και υδραυλικών συστημάτων επιτρέπει να χωρούν πολλά εφεδρικά συστήματα, με αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Οι αστροναύτες του προγράμματος «Άρτεμις» θα είναι πολύ πιο ευέλικτοι από ό,τι στο παρελθόν, χάρη σε ειδικές βελτιώσεις στις στολές, οι οποίες περιλαμβάνουν χρήση προηγμένων υλικών στις αρθρώσεις και σε σημεία γενικότερα τα οποία κάμπτονται πολύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!