Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Διαμοιρασμός ανανεώσιμης ενέργειας μεταξύ σπιτιών κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος
[Η Ναυτεμπορική]: Διαμοιρασμός ανανεώσιμης ενέργειας μεταξύ σπιτιών κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος

[Η Ναυτεμπορική]: Διαμοιρασμός ανανεώσιμης ενέργειας μεταξύ σπιτιών κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος

Κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, τα ηλιακά πάνελ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία των κατοικιών, καθώς οι ηλιακοί μετατροπείς, οι συσκευές που διαχειρίζονται τους συλλέκτες, απενεργοποιούνται αυτόματα για ασφάλεια. Αυτή η σύνδεση με το δίκτυο δεν επιτρέπει στους κατοίκους του σπιτιού να στραφούν στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στην οροφή τους όταν τη χρειάζονται περισσότερο.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο χρησιμοποιεί αλγόριθμους που επιτρέπουν τον διαμοιρασμό ενέργειας από οικιακές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά στην οροφή των σπιτιών, κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος.

Τα ηλιακά πάνελ, κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία των κατοικιών, καθώς οι ηλιακοί μετατροπείς, οι συσκευές που διαχειρίζονται τους συλλέκτες, απενεργοποιούνται αυτόματα για ασφάλεια. Αυτή η σύνδεση με το δίκτυο δεν επιτρέπει στους κατοίκους του σπιτιού να στραφούν στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στην οροφή τους όταν τη χρειάζονται περισσότερο.

«Αποφασίσαμε να ερευνήσουμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά τη διάρκεια των διακοπών ρεύματος μετά από τον τυφώνα Σάντι που επηρέασε οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους και άφησε πολλά σπίτια χωρίς ρεύμα για διάστημα έως δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Αμπντουλελά Χαμπίμπ, υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!