Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Διάλογο για τη Λιβύη και τέλος των εχθροπραξιών επιθυμεί ο Πούτιν
[Η Ναυτεμπορική]: Διάλογο για τη Λιβύη και τέλος των εχθροπραξιών επιθυμεί ο Πούτιν

[Η Ναυτεμπορική]: Διάλογο για τη Λιβύη και τέλος των εχθροπραξιών επιθυμεί ο Πούτιν

Να μπει ένα τέλος στη διένεξη στη Λιβύη και την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών επιθυμεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κατά την άποψή μας, το πιο σωστό θα ήταν να βρεθεί μια λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα να τερματισθούν οι εχθροπραξίες και να συμφωνήσουν στο ποιος, με πιο τρόπο και στο πλαίσιο ποιων αρμοδιοτήτων θα κυβερνηθεί η χώρα. Η Λιβύη κατά την άποψή μου ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Παράλληλα, ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα θα συζητήσει τις επομένες ημέρες το ζήτημα της Λιβύης με τουρκική αντιπροσωπεία στη Ρωσία. Μόσχα και Άγκυρα υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στη διένεξη, που άρχισε το 2014.

Πρόσφατα ο πρόεδρος Πούτιν είχε συζητήσει για την κατάσταση στη Λιβύη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, όπως και με τους προέδρους της Γαλλίας και της Τουρκίας. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του διατηρεί επαφές και με την κυβέρνηση του Σάρατζ και με το στρατηγό Χαφτάρ.

«Γνωρίζουμε ότι με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές διατηρούν σχέσεις διάφορες χώρες και το επίπεδο των σχέσεων αυτών διαφέρει από χώρα σε χώρα. Εμείς, η Ρωσία, είμαστε σε επαφή και με την κυβέρνηση του κύριου Σαράτζ, είμαστε σ’ επαφή και με τον στρατηγό Χαφτάρ», δήλωσε ο Πούτιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!