Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: To διακύβευμα των Ευρωεκλογών για 10 σημαντικά μέλη της Ε.Ε.
[Η Ναυτεμπορική]: To διακύβευμα των Ευρωεκλογών για 10 σημαντικά μέλη της Ε.Ε.

[Η Ναυτεμπορική]: To διακύβευμα των Ευρωεκλογών για 10 σημαντικά μέλη της Ε.Ε.

Οι Ευρωεκλογές δεν θα κρίνουν μόνο την ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Μπορούν να έχουν ηχηρή επίδραση και στην εσωτερική πολιτική σκηνή των κρατών- μελών. Το Reuters ξεχωρίζει δέκα χώρες, στις οποίες οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια απασχολούν έντονα συνολικά την ήπειρο και τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ποια τα εθνικά διακυβεύματα και τι σημαίνουν για την πορεία των χωρών και την Ε.Ε.

Γαλλία

Οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως δημοψήφισμα για τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν που μετράει δύο χρόνια στην εξουσία. Έχοντας βάλει την Ευρώπη στην καρδιά της προεδρικές εκστρατείας του και επιλέγοντας να ηγηθεί της προσπάθειας για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, αν έρθει στη δεύτερη θέση πίσω από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν, θα έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα στις φιλοδοξίες του. Θα είναι δε αποδυναμωμένος κατά τις διαπραγματεύσεις για την κάλυψη των σημαντικών θέσεων της Ε.Ε.

Γερμανία

Μία φτωχή επίδοση των Χριστιανοδημοκρατών θα ενέτεινε τις πιέσεις στην Άγκελα Μέρκελ να παρουσιάσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το σχέδιό της για την αποχώρηση από την εξουσία. Οι Σοσιαλδημοκράτες ετοιμάζονται επίσης για απογοητευτικά αποτελέσματα και το τι θα δείξει η κάλπη ίσως απαντήσει στο δίλημμά τους για το εάν πρέπει να πάρουν στροφή προς αριστσερά ή να επιμείνουν σε τροχιά κέντρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!