Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Διακινούσε φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας
[Η Ναυτεμπορική]: Διακινούσε φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας

[Η Ναυτεμπορική]: Διακινούσε φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της εκμετάλλευσης Παιδιών που εδρεύει στον Καναδά (National Child Exploitation Coordination Center – N.C.E.C.C.), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε κι από αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεφωνίας, καθώς και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του εμπλεκόμενου στην υπόθεση και η διεύθυνση κατοικίας του.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας έκανε την Παρασκευή έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι, δύο κινητά τηλέφωνα (smart phone) και δύο κάρτες μνήμης.

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο δράστης συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, για εργαστηριακή διερεύνηση.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!