Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Δέντρο της Ειρήνης στην Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Το Δέντρο της Ειρήνης στην Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Το Δέντρο της Ειρήνης στην Αθήνα

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου) εγκαινιάστηκε σήμερα το Δέντρο της Ειρήνης στο πάρκο Ριζάρη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Παρούσα ήταν επίσης και η δημιουργός του έργου, γλύπτρια Πρέσβυς Καλής Θελήσεως και Ειδική Εκπρόσωπος της UNESCO για την Πολιτιστική Διπλωματία Hedva Ser.

Το έργο είναι προσφορά προς την πόλη των Αθηνών από το Σωματείο “ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του. Η εγκατάσταση του Δέντρου της Ειρήνης έγινε με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, Athens Culture Net.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχαριστώντας για τη δωρεά: «Το Δέντρο της Ειρήνης βρίσκει τη θέση του στην Αθήνα, την τιμά και την ομορφαίνει, αγκαλιάζοντας κάθε κάτοικο, κάθε πολιτισμό και υπενθυμίζοντας καθημερινά σε όλους μας, ότι τα κλαδιά του διαλόγου δεν τα κόβουμε ποτέ».

Από την πλευρά της η κα Βαρδινογιάννη ανέφερε τα εξής: «Πριν από 30 χρόνια, εδώ στην Πόλη των Αθηνών, ο Σύλλογός μας φύτεψε ένα μικρό κλαδί ελπίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!